Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Karin

“Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

Steunzolen: waar loopt u tegenaan?

Schoenen met uitneembaar voetbed

Steunzolen of therapiezolen dragen is best wel een aanpassing in het dagelijks leven. Uw schoenen zijn waarschijnlijk niet allemaal geschikt om de zolen in te dragen. Belangrijk is dat uw schoenen een uitneembaar voetbed hebben. Er zijn veel schoenen die hierover beschikken. De betere schoenwinkels verkopen vaak schoenen die zijn voorzien van een losse binnenzool.

Een voorbeeld van een goed adres om even langs te gaan is Van Haren. Zij verkopen het merk "Medicus". Vrijwel de hele collectie heeft een uitneembaar voetbed, dus u heeft een ruime keuze. Voor meer goede verkoopadressen kunt u navraag doen bij uw podoloog.

Thuis en in de zomer

Voor het meest optimale resultaat is het de bedoeling dat u uw steunzolen altijd draagt, dus ook thuis. Een goede optie is dan ook om slippers aan te schaffen, die geschikt zijn voor het dragen van steunzolen.

Er zijn diverse slippers te koop waar losse binnenzolen in passen. Ook deze koopt u bij de betere schoenwinkels. Meestal zijn de slippers in de zomer goed verkrijgbaar. In de winter vergt dit vaak wat meer zoekwerk, maar zijn de slippers ook zeker beschikbaar. Zowel voor dames als heren zijn hier slippers verkrijgbaar (zie de verkoopadressen op de site).

Onderhoud van uw steunzolen

Steunzolen die met leder zijn afgedekt zijn gebaat bij goed onderhoud. Door eens per 1 à 2 weken wat kleurloze schoencrème aan te brengen, verlengt u de levensduur van het leder aanzienlijk.

Vind een praktijk

De steunzool, in combinatie met de schoen, moeten samen uw voetklachten verhelpen. Voor het aanmeten van een steunzool kunt u gerust contact opnemen met een van de Podozorgers. Wij staan u graag te woord. Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt!

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.