Wat is shockwave therapie?

Met shockwave therapie kunnen klachten aan spieren en pezen verholpen worden. Deze therapie wordt vaak toegepast bij chronische en dus langdurige klachten. Veelal wordt in eerste instantie door middel van een echo bepaald of shockwave therapie de juiste therapie voor je is.

In het Nederlands heet deze therapie schokgolftherapie. Met shockwave therapie kunnen klachten in spieren en pezen verholpen worden doordat krachtige ‘schokgolven’ het genezingsproces van het lichaam te activeren. Deze therapie passen wij vaak toe bij pijnklachten door een tenniselleboog, verkalking van pees in de schouder, een chronische ontsteking van een achillespees en hielpijn.

Type klachten

Shockwave therapie is vaak geschikt bij langdurige en chronische klachten. Je kunt voor shockwave in aanmerking komen als je een tennis- of golfelleboog, hielspoor, achillespees, kniepeespijn of schouderklachten al dan niet met verkalking hebt.

Bij shockwave therapie worden de oorzaak én de symptomen aangepakt. We kijken ook hoe we ervoor kunnen zorgen dat de klachten niet terugkomen.

Zo werkt shockwave therapie

Na het aanbrengen van de gel wordt het apparaat op de pijnzone geplaatst. De behandeling duurt maar kort. Shockwave therapie voelt alsof er tegen het pijnlijke lichaamsdeel aangetikt wordt. Het is mogelijk dat je dit als pijnlijk ervaart maar dat verschilt per individu. Er is geen pijnstillende medicatie nodig voor de therapie.

De bijwerkingen van shockwave therapie zijn minimaal, maar je kunt wat roodheid en een lichte zwelling ervaren.

Met of zonder verwijzing van de (huis)arts

Voor shockwave therapie heb je geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Maak een afspraak

Heeft u interesse in shockwave therapie als behandeling voor uw klachten? Wij helpen u graag verder. Klik op ondersaande knop om een afspraak te maken bij Podozorg Peize.

Maak een afspraak

Wordt uw behandeling vergoed?

Podologie wordt vergoed vanuit aanvullende pakketten. U kunt bij uw eigen zorgverzekering controleren of u recht heeft op vergoeding. Indien dit zo is declareren wij, in de meeste gevallen, elektronisch voor u. In dat geval betaald u alleen een eventuele eigen bijdrage. Wij kunnen u vooraf informeren over de te verwachten kosten.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Hulya

    “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

  • format_quote

    Ervaring van Erik

    “Mijn zooltjes zitten perfect en ondersteunen feitelijk je hele lichaam”

  • format_quote

    Ervaring van Bernard

    “Perfecte behandeling, had erg last van voeten, branderigheid met lang lopen of stilstaan. Voor deze klachten zolen aangemeten en sinds het begin geen last meer.”

  • format_quote

    Ervaring van G.F. Werner

    “Ik kom al jaren bij Podozorg Amsterdam voor mijn zooltjes en ben altijd erg goed geholpen.”

  • format_quote

    Ervaring van Jesse

    “Zeer prettige en professionele bejegening. Ben al ruim 6 maanden aan het revalideren. Niet alleen het fysieke aspect , maar ook het mentale aspect krijgt aandacht.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Kromme stand van de teen

  • Pijnlijke achillespees

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 17 april 2025

    Voorvoet varus: symptomen, oorzaken en behandeling

    Voorvoet varus is een afwijking waarbij de voorvoet naar binnen kantelt, wat kan leiden tot pijn, vermoeidheid en een afwijkende loop.

    Door Liesbeth Dijkshoorn

  • 06 maart 2025

    Waarom heb ik koude voeten?

    Koude voeten kunnen ontstaan door een verminderde doorbloeding, hormonale schommelingen of externe factoren. Gerichte aanpassingen helpen om klachten te verminderen.

    Door Delia de Bliek

  • 20 februari 2025

    Pijnklachten rond de achillespees

    Achillespeesklachten door overbelasting of een verkeerde voetstand veroorzaken pijn en stijfheid. Gerichte behandeling helpt om klachten te verminderen.

    Door Loes van Vooren en Eric Wonink

  • 16 januari 2025

    Zweepslag in de kuit

    Zweepslag wordt gekenmerkt door een scherpe pijn in de kuit en komt vaak voor bij sporten zoals atletiek (amateur en professioneel) en voetbal.

    Door Mienke van der Goot

  • 30 december 2024

    Is echografie altijd onschadelijk?

    In principe kan iedereen met interesse in echografie diagnostisch onderzoek uitvoeren. Maar zijn er risico’s die niet voor iedereen zichtbaar zijn?

    Door Robert Wonink

  • 21 november 2024

    Een tarsale coalitie

    We spreken van een tarsale coalitie wanneer twee voetwortelbeentjes (gedeeltelijk) aan elkaar zijn vergroeid tot één groter botstuk.

    Door Podozorg Nederland